вторник, 28 януари 2014 г.

Grand Palais 2013

               " Венецианки" в  Гран  Пале


Картината "Венецианки" зачената от  въображението в мистична и слънчева Венеция пристига в Париж за участие в  Салона Арт ен Капитал/ Art en Capital /, който обединява четири исторически салони и се провежда в грандиозният, потънал в размишления за състоянието днес на съвременното изкуство ,  митичен Гран Пале / Grand Palais/. "Венецианки" се радват на добър прием :Картината е изложена в  сектора на Салона на Независимите художници , под купола на Гранд Пале, който през годините е съзерцавал платната на Сьора, Синяк, Ван Гог, Модилиани, Макс Ернст, Ван Донген, Паскин, Мондриан, Мунк,  Пикабиа....Откъс от впечатлението на г-н Антоан Титус за картината "Венецианки":
"Цветове, форми, но какъв цвят! Той ви завладява с множеството си форми, с елегантно градиране на нюансите, отвежда ни в истински карнавал на цветността. В началото не знаем накъде да гледаме, сетне успяваме да различим формите: ръце, лица, гърди, една длан...толкова много части на тялото, които подсилват убеждението, че всички те се преплитат  с радост в прекрасна светлина. Това ми позволи да видя тази творба на Цветомир Асенов в края на деня, в един голям дворец, потъващ вече в здрача на късния час."

http://le-souffle-creatif.com/2013/12/art-en-capital-paris-2013/И накрая, картината "Венецианки" със сюжет вдъхновен от Венеция и призрачния поетичен дух, който днес все още може  да се срещне в града , ако човек обича поезията, тайствените градини и изящната архитектура, съчетана с приливи и отливи...

Les Venitiennes                        Tsvetоmir Assenov

Няма коментари:

Публикуване на коментар